Вуки Хенгнуо Хемијска опрема Мануфацтуринг Цо, Лтд.
Dom > Новости > Sadržaj
Како разликовати између старог и новог измјењивача топлоте
- Oct 20, 2017 -

Како направити разлику између старог и новог измјењивача топлоте
У хемијском раду често користимо измјењивач топлоте. Да ли знате како треба да идентификујемо нови и стари измјењивач топлоте? Следећи Ксиаобиан за своје детаље о томе!
1. Проверите спољно заваривање измјењивача топлоте, стари измјењивач топлоте у заваруту ће бити обновљен након трагова поправке; 2. Проверите тело котла испод уста ознаке пражњења, нови измјењивач топлоте заврши заваривање површине након што боје буде глатко, а стара прирубница за топлотни измјењивач гдје ће бити рђа, чак и ако је рђа, и ће оставите трагове; 3. Провјерите тијело котла у пару. Да бисте избјегли ударе паре превелик и феномен порцелана, нови топлотни измјењивач ће обично имати под-пару уређај. 4. Нова јакна за топлотни измењивач и буре завара су равне и равномерне, боја је такође релативно глатка.
Топлотни измјењивач је калцинисан на 900 ° Ц и охлађен, а стакло је спојено на челичну плочу након хлађења. Пошто је коефицијент линеарног проширења и издужења стакленог стакла мањи у односу на челичну плочу, количина деформације стакла након хлађења је мања од челика, а стакло под углом од стакла подвргнуто притисак на притисак челичне плоче. Након израде топлотног измјењивача, постоји напон пре-компресије, а челични лим има напон напрезања. Пошто је преднапрегање повезано са коефицијентом линеарног ширења и издужења, коефицијент линеарног ширења и издужење су уско повезани са температуром, тако да радна температура измјењивача топлоте има велики утјецај на кориштење измјењивача топлоте. Ако је стрес изазван стаклом већи од стреса због промене температуре, стакло ће бити уништено.
Топлотни измјењивач је стакло са високим силицијум-диоксидом, који поставља унутрашњу површину челичног контејнера и чврсто се споји на површину метала високим температурама, како би се постао композитни материјал. Стога је стабилност стакла и чврстоћа метала двоструких предности, одлична је отпорна на корозију. Ради у строгом окружењу високе температуре, мора да буде ригорозан рад, следеће ће вам описати измјењивач топлоте након завршетка рада:
1, у складу са техничким процедурама за обраду материјала за измјеничење топлоте након мешања стопала, и проверити, чишћење одговарајућег цјевовода и опреме;
2, остатак остатка топлотног измјењивача, не може се испирати алкалним водоотпорним лонцем, не може користити коктел од нерђајућег челика са киселим раствором;
3, стриктна имплементација система управљања сменама, операција измјене топлоте и интегритет случаја који је укључен у смену.
Измењивач топлоте је стакло са високим силицијум-диоксидом, постављено на унутрашњој површини челичног контејнера и чврсто се споји на површину метала високим температурама.
Радни притисак топлотног измјењивача је висок. Притисак у котлу се ствара хемијском реакцијом или је узрокован повећањем температуре. Притисак значајно флуктуира и понекад је нестабилан. Нагло повећање притиска може да пређе више пута од нормалног притиска. Због тога већина измјењивача топлоте припада посуди под притиском. У измјењивању топлоте се обично врши у кемијској реакцији, како би се осигурало да се реакција може извести равномјерно и брже, побољшати ефикасност, обично у измјењивању топлоте са одговарајући уређај за мешање, тако да ће довести погонско вратило динамичко заптивање и спречити цурење. Проблем.
У јакни да прође високотемпературна пара или хладно средство за грејање или хлађење, први мали прикључак и друга опрема се повећавају или спусте на одређену температуру, а затим велики број приступа, како би се избегла јакна унутар изненадна промјена температуре изазвана порцеланом. Да би се избегло појављивање таквих догађаја, препоручује се да изаберете кућиште термометра са брзом сондом за температуру како бисте смањили оштар пораст температуре и морали да прођете велики број фрижидера како бисте брзо и прецизно Разумјети температуру унутар резервоара. Посебно у резервоару средња реакција је интензивнија или контрола температуре процеса захтева строгу опрему. Обично термоизолационо кућиште због слоја топлотне проводљивости обложене стакленом је лоше, хистереза ​​температуре ће довести до веома озбиљних посљедица;
Измењивач топлоте са стакленим слојем строго је забрањен директни утицај врућег и хладног медијума, а метална подлога назад, температура брзог гашења и хлађења може лако довести до порцелана порцелана. Стандард прописује да се слој под углом од стакла подвргава термичком шоку на 120 ° Ц и хладном шоку од 110 ° Ц. Међутим, много пута је често велика температура хладна, врућа или узрокована слојем израђеним од стакла порцелански фатални узроци. Због тога, овај феномен треба избегавати колико год је то могуће. На пример, приликом додавања релативно високог температурног грејног медија у резервоар за хладно реаговање, препоручљиво је прво загревати реакциони танк. Када додате хладни медијум у загрејани реакциони резервоар, треба га додати у малој количини неколико пута, или се опрема охлади, а затим додати