Вуки Хенгнуо Хемијска опрема Мануфацтуринг Цо, Лтд.
Dom > Новости > Sadržaj
Решење за пренос топлотне измјене је недостатак
- Sep 01, 2017 -

Решење за пренос топлотне измјене је недостатак
Топлотни измјењивач као систем грејања у најчешће кориштеној опреми за пренос топлоте, његови услови рада директно утичу на квалитет спољног гријања. Анализа измјењивача топлоте у функционисању разлога за проблем, станица за пренос топлоте ради постизања сигурног рада, рад на штедње енергије је значајан. Произвођачи топлотних измјењивача, топлотни размењивачи који су бренд доброг, цијене Хефеи топлотног размењивача, савјетодавна служба хотлине 0551-67317322.
Проблеми који су се налазили током операције, систем током целе грејне сезоне, главни проблем је пренос топлотног преносника топлоте. Измењивач топлоте је постављен у обилазницу за циркулацију воде, кориштење двоструког цјевовода, пројектовани параметри: проток Г = 1500т / х, подручје преноса топлоте Ф = 170м2, пројектовани параметри пара т = 180 ℃, П = 0,2 МПа, температура циркулационе воде и температура дизајна △ т = 15 ℃. Топлотни измјењивач током рада, улазна и излазна разлика температуре △ т само око 5 ℃, иако прилагођавање, ефекат није, његова улога не може бити у потпуности развијена.
Проблем преноса топлоте у топлотном измјењивачу је решен на сљедећи начин:
Поновним селекцијом замке, у хидрофобном цјевоводу за инсталирање хидрофобног регулационог вентила, замајац се заснива на промјенама нивоа воде гријача, кроз систем електронског подешавања типа ДДЗ-Ⅱ за постизање регулације и контроле. Сигнал нивоа воде на грејачу контролише диференцијални тлачни предајник, пропорционална интегрална јединица и јединица за рад. Коначно, регулациони вентил управља електричним актуатором, а величина довода воде се регулише подешавањем степена отварања вентила. Тако да измјењивач топлоте може бити благовремено испуштање хидрофобних, како би се осигурала ефекат преноса топлоте.
Свакодневно обратите пажњу на контролу квалитета циркулационе воде, ојачајте надзор над квалитетом воде, како бисте смањили појаву измјеничења топлотног измјењивача;
За систем мјерног уређаја за пару, пронађите методу што је прије могуће ријешити;
Редовна демонтажа грејача или пратеће воде, уклоните отпор гријача, побољшајте ефикасност гријача;
Поред тога, када се опрема пушта у рад на почетку система, ваздух унутар грејача треба да се ослободи како би се избегло утјецање на квалитет преноса топлоте.
Због врсте структуре топлотног измјењивача, кориштење усаглашене разноврсности, поред скалирања поред појављивања различитих облика неуспјеха, а самим тим и инспекције и одржавања радова на топлотном измјењивању, постаће сигуран и стабилан рад уређаја за производњу осигурати важан посао. Хефеи плочасти произвођачи топлоте за све који деле наше искуство!
Неуспјех измењивача топлоте углавном је изазвана корозијом. Најчешћа корозиона локација је цев за пренос топлоте, а затим плоча за цев, глава измјењивача топлоте и мали пречник цеви. Главни недостаци корозије и абразије су: корозија прљавштине, корозија медија, протицање цијеви је превелик и појављивање абразије, корозије и корозије на крају цијеви и тако даље.
У процесу рада топлотног измењивача, због веће тврдоће радног медија, или течност садржи честице, суспендоване чврсте материје, алге за хладјење воде, бактерије, седимент и тако ће довести до тога да се цев унутар и изван зида озбиљно скалира. Са згушњавањем слоја прљавштине, отпор топлине се брзо повећава, озбиљна прљавштина ће блокирати проток радног медијума, што резултира брзим падом капацитета преноса топлоте.
Код корозије медијума за пренос топлоте, корозије стреса, корозије напрезања или судара, хабања и сл., Цев ће произвести микро-пукотине, ако постоји високи затезни напон или напонски напон, пукотина ће се брзо проширити и цурити.
Према употреби измјењивача топлоте различити услови, спојеви спојева цијеви и цијеви могу се подијелити на заваривање, проширење и експанзију и три. Заједнички облик у различитим облицима неуспеха такође су различити.
Главни проблеми у заваривању су: појава дефеката заваривања, као што је запаљивање или не пенетрација; спојеви за заваривање производе топлотни стрес изазван стресном корозијом; отвором цеви и цеви између отвора може проузроковати корозивност пукотина; заваривање материјала од нерђајућег челика у топлоти Промена микроструктуре подручја резултирала је великим падом отпорности на корозију.
Код експанзионих спојева, измјењивач топлоте у процесу експанзије постоји преостали притисак, при чему спојеви могу постојати корозија напетости и услови медијума брзо због корозије и отказа напона; "експанзионих зглобова антиперског извлачења, посебно када је температура виша од 300 степени, полупречник материјала постепено ће смањити преостали притисак, поузданост везе је тешко гарантовати.
Проширење и заваривање како би се постигле предности заваривања и експанзије, међусобно се надопуњују, са против поновљеним термичким шоком и термичком корозијом, побољшавају анти-заморне особине спојева и елиминишу предности корозије прозора. Међутим, експанзија заваривања и када се користе високи оперативни захтјеви, обично се користе у строжијим условима рада тог повода.