Вуки Хенгнуо Хемијска опрема Мануфацтуринг Цо, Лтд.
Dom > Новости > Sadržaj
Испаривач Неке уобичајене методе обрадивања грешака
- Jun 15, 2017 -

Испаривач неке уобичајене методе руковања

Пропуштање - узроци

① Величина стезања није на месту, неуједначена величина (одступање величине не би требало да буде веће од 3мм) или затезне вијке слободне. ② дио теснила из заптивног жлеба, главна заптивна површина заптивних површина, оштећење оплате или старење запремине испаривача. ③ деформација плоче, дислокација монтаже проузрокована покретном подлогом. ④ пукотине у жљебу или два запечаћена подручја. Пример: Неколико топлинских станица у Пекингу, Кингхаи и Ксињианг користе засићену пару као примарни извор топлоте. Захваљујући високој температури паре гумена заптивка не успева на високим температурама због нестабилног система на почетку рада опреме. Пропуштање пара.

Приступ

① У стању без притиска, према произвођачу да обезбеди величину стезања опреме за поновно стезање, величина треба да буде равномерна, одступање величине компресије не би требало да буде веће од ± 0,2 Н (мм) (Н за укупан број Плоче), два Паралелизам између плоча треба држати унутар 2 мм. ② у цурења на месту да би добро обавили посао, а затим раставити испаривач један по један за решавање проблема, поновно склапање или замену гумица и плоча. ③ ће се отворити испаравање дезинтеграције, деформација дијелова плоче поправити или замијенити плочу. У недостатку резервних делова када се плоча може привремено уклонити након употребе у поновном монтажи. ④ Приликом склапања демонтиране плоче, очистите плочу како бисте спречили прљавштину од притезања на заптивну површину заптивача.

Стринг - узроци

① због неправилног избора корозије плочастих плоча изазваних пукотинама или перфорацијом. ② услови рада не задовољавају захтеве дизајна. ③ плоча хладно исписивање након резидуалног напрезања и монтаже у величини стезања је сувише мала да би изазвала корозију напетости. ④ цурење листова на цурењу долази до благог цурења, што резултира стварањем штетних супстанци у медијуму корозивне плоче, формирајући низ течности. Пример: Индустрија алуминијума у систему сумпорне киселине у плочастом материјалу 254 СМо БР03 испаривач, у току 5 месеци након хлађења стране цурења цурења од угљеничног челика, пропуштање киселине до стране расхладне воде. Инспекција је открила да плоча за улазак у плочу и преусмеравање имају озбиљну појаву корозије и пуцања. Анализа поља показала је да су радна температура система, проток и концентрација процесних параметара изван услова пројектовања, коришћење температуре далеко изван опсега примене материјала. Коришћење засићене паре као примарног извора топлине испаривача у току рада плоче са склоностима на корозију, што резултира производним низом. Ово је због високе температуре паре, опрема је веома лако проузроковати рад гумених заптивача при високом температурном отказу, што доводи до цурења воде и брзог заптивања у два запечаћена подручја. Са континуираним цурењем, остатак кондензата све више и више, локално формирање клинске масе концентрације високих површина, како би се уништила површина слојева пасивације слојева корозије. Истовремено, због великог унутрашњег напрезања који је настао хладним пресовањем плоче у овој области, унутрашњи напон доводи до настанка корозије напона када се слој површинске пасивације уништи.

Приступ

① замените пукотину или перфорирану плочу, у пољу са прозирним методом за проналажење пукотина плоче. ② подесите радне параметре тако да задовољава услове дизајна. ③ Величина монтажног склопа за одржавање испарача треба да одговара захтевима, а не мањи је бољи. ④ Материјал испаривача плоча разумно одговара.